Deel dit nieuwsbericht

Winterbanden in Nijmegen: wanneer moet ik ze laten monteren?

Winterbanden laten monteren voor uw Suzuki, SEAT of ander merk auto? Het is de beste keuze voor de wintermaanden, ook als het niet sneeuwt of vriest. De banden bieden meer grip, garanderen een kortere remweg en zijn op die manier de veiligste keuze.

Waarom winterbanden?

Benieuwd waarom winterbanden zo belangrijk zijn, zelfs als de winter in Nederland niet meer zo streng is als voorheen? We monteren ze in Nijmegen voor veel van onze vaste klanten, die daarmee profiteren van:

 • Kortere remweg
  Moet u plotseling een noodstop maken? Of gewoon hard remmen als het koud is of zelfs als er sneeuw ligt? In al die gevallen zullen de winterbanden leiden tot een kortere remweg dan op zomerbanden. Dus is de weg besneeuwd en moet u ineens remmen? Met winterbanden staat u al na 20 meter stil, terwijl dat op zomerbanden minstens 60 meter duurt!
 • Betere grip
  Zowel bij het wegrijden als bij het afremmen en  weer optrekken of sturen door de bochten bieden de winterbanden veel meer grip. Dat betekent dat u de auto een stuk beter onder controle heeft.
 • Meer veiligheid
  Met onze winterbanden in Nijmegen voor Suzuki, SEAT en andere merken gaat u veilig op weg. Het is de veiligste keuze voor de herfst en de wintermaanden, zodat u zich daarover geen zorgen hoeft te maken.

Wanneer moet ik ze laten wisselen?

Benieuwd naar het beste moment om de winterbanden in Nijmegen te laten monteren? U kunt ze laten plaatsen in de herfst, bijvoorbeeld als het regelmatig kouder dan 7 graden is. Dus rijdt u vaak vroeg in de ochtend of laat op de dag? Dan hoeft u niet tot hartje winter te wachten om de banden op het juiste moment te laten wisselen.

Winterbanden: kopen en laten plaatsen

Wilt u winterbanden kopen en laten plaatsen in Nijmegen? We monteren de banden voor Suzuki, voor SEAT en natuurlijk voor alle andere merken. En twijfelt u over de juiste bandenmaat, weet u niet of uw huidige banden misschien al versleten zijn of heeft u andere vragen? Onze monteurs en specialisten vertellen het u graag, dus neem daarvoor contact met ons op.

Bel ons op telefoonnummer 024 37 33 131, stuur ons een e-mail naar info@auto-traa.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van u!

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Auto Traa nieuws. Wij bieden u een maandelijkse nieuwsbrief met al het actuele nieuws en de laatste acties.

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.