Deel dit nieuwsbericht

SEAT Leon nu ook als krachtige plug-in hybride

  • Sterke performance en gunstig verbruik dankzij vermogen van 150 kW/204 pk
  • Elektrische actieradius van 60 kilometer*** (WLTP) 
  • Gecombineerd met de sportieve en luxe Leon FR-uitvoeringen

Voor het eerst zijn de SEAT Leon en Leon Sportstourer nu ook leverbaar met plug-in hybridetechnologie. Beide e-Hybrid-modellen hebben een systeemvermogen van 150 kW/204 pk en koppelen aansprekende prestaties aan gunstige verbruikscijfers. De elektrische actieradius van 60 kilometer*** (WLTP) volstaat in veel gevallen voor dagelijks (woon-werk)verkeer. De plug-in hybridetechnologie wordt in de Leon altijd gecombineerd met het sportieve FR-uitrustingsniveau. De SEAT Leon FR PHEV 1.4 TSI e-Hybrid is leverbaar vanaf € 37.550*. 

De SEAT Leon en Leon Sportstourer e-Hybrid hebben een hightech aandrijflijn met een 1.4 TSI turbo-benzinemotor, elektromotor, automatische 6-traps DSG-transmissie en 12,8 kWh lithium-ion accupakket. Het systeemvermogen bedraagt 150 kW/204 pk bij een maximumkoppel van 350 Nm. De Leon 1.4 TSI e-Hybrid FR accelereert in 7,5 seconden van 0-100 km/u (Sportstourer: 7,7 sec.). Beide modellen hebben een topsnelheid van 220 km/u. Beide modellen noteren een gemiddeld verbruik van 1,1-1,3 l/km**. De 12,8 kWh-accu maakt een elektrische actieradius van maximaal 60 kilometer*** (WLTP) mogelijk. In elektrische modus is de topsnelheid begrensd op 130 km/u. Aan een laadpaal is het accupakket in 3,5 uur volledig te laden (6 uur bij een reguliere 230V-aansluiting).

Sportieve luxe

De plug-in hybridetechnologie voor de Leon en Leon Sportstourer e-Hybrid gaat samen met het FR-uitrustingsniveau. Dat staat voor een perfecte combinatie van sportiviteit en luxe. Deze geslaagde mix komt onder meer tot uiting in 17 inch lichtmetalen velgen (18 inch als optie), bumpers in FR-design, LED-achterlichten over de gehele breedte van de auto, verlichte FR-instaplijsten vóór en een zwarte dakhemel in het interieur. Uiteraard zijn de nieuwe modellen helemaal connected en voorzien van gedigitaliseerde oplossingen: een radio-, navigatie- en mediasysteem met 10 inch kleuren-touchscreen is standaard en dat geldt ook voor full link draadloze smartphone-integratie (Mirrorlink en Apple CarPlay) en SEAT CONNECT online infotainment. En dan is er nog de luxe van een automatische airconditioning met 3 klimaatzones, in hoogte verstelbare stoelen vóór, verwarmbare en inklapbare buitenspiegels, Coming & Leaving home-verlichting en LED-interieurverlichting. Voor maximaal gebruiksgemak zijn parkeersensoren achter ook inbegrepen.

Nu te bestellen

De nieuwe Leon FR PHEV 1.4 TSI e-Hybrid is nu te bestellen bij Auto Traa voor prijzen vanaf € 37.750. De Leon Sportstourer FR PHEV 1.4 TSI e-Hybrid is er vanaf € 38.750. De levering van de nieuwe plug-in hybrides start in november 2020.

 

** De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.

***) Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Auto Traa nieuws. Wij bieden u een maandelijkse nieuwsbrief met al het actuele nieuws en de laatste acties.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.