Deel dit nieuwsbericht

SEAT Leon ontvangt “Best Buy Car of Europe 2021” trofee tijdens de AUTOBEST Gala Awards

SEAT ontving de AUTOBEST trofee voor de “Best Buy Car of Europe 2021″, gewonnen door de SEAT Leon. De 20ste editie van de AUTOBEST Gala Awards ceremonie vond plaats in Barcelona en bracht meer dan 150 gasten uit 34 verschillende landen samen terwijl trofeeën worden overhandigd aan de winnaars.

De AUTOBEST-awards krijgen hun betekenis deels omdat de jury bestaat uit 32 juryleden die bestaan uit enkele van de meest erkende autojournalisten uit heel Europa. Het is de tweede keer in de 70-jarige geschiedenis van SEAT dat het bedrijf de eer op zich heeft genomen; in 2017 nam de SEAT Ateca dezelfde prijs in ontvangst en benadrukte de toewijding aan het ontwikkelen van voertuigen die iets echt uitzonderlijks in de markt bieden.

Wayne Griffiths, CEO van SEAT en CUPRA zei: “Het winnen van de AUTOBEST-prijs voor “Best Buy Car of Europe 2021″ is de best mogelijke erkenning voor het team dat betrokken was bij de lancering van de beste Leon ooit, een succes dat is gebouwd op een investering van € 1,1 miljard om het naar een hoger niveau te tillen. Een auto ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Barcelona; deze prijs geeft ons hernieuwde kracht om vol vertrouwen naar de toekomst te kijken en tegelijkertijd de betekenis van de Leon in de markt te versterken. Om de prijs persoonlijk te kunnen in ontvangst nemen, namens het hele team, is een eerbetoon aan het harde werk van alle betrokkenen en wat een betere setting dan La Llotja del Mar, waar grote kunstenaars zoals Gaudí, Miró en Picasso hun vaardigheden hebben gemaakt.”

Dan Vardie, voorzitter, oprichter en voorzitter van AUTOBEST zei: “We kunnen niet meer dromen voor onze viering van de 20þ Verjaardag van het AUTOBEST Gala, waarschijnlijk het belangrijkste autosport media-evenement van Europa en de wereld. SEAT Leon is de AUTOBEST Best Buy Car of Europe, de ultieme onderscheiding in de auto-industrie, die de meerderheid van de Europese consumenten de beste onafhankelijke, authentieke, professionele beoordeling geeft van de beste nieuwe modellen die in Europa komen. We hebben Barcelona en Spanje toevertrouwd als de plaats van onze historische gebeurtenis. We zijn zo blij om in La Llotja del Mar te zijn, een mijlpaal van Barcelona, een van de plaatsen die Europa zo trots maken op zijn erfgoed. Ik wil al onze dankbaarheid uitspreken voor alle mensen die hebben bijgedragen aan dit fantastische evenement. Persoonlijk wil ik Wayne Griffiths bedanken, die de beste gastheer bleek waar we van kunnen dromen!”

Alle generaties van de segmentbepalende SEAT Leon top 2,4 miljoen verkochte eenheden, en de auto is de bestseller van het merk sinds 2014. Om dat traject te handhaven was een investering van € 1,1 miljard nodig om het naar een hoger niveau te tillen; de SEAT Leon is de meest verbonden, efficiënte, dynamische en veilige generatie tot nu toe.

Ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Barcelona, om zijn status te behouden als niet alleen een kernpijler in de voertuiglijn van het merk, maar ook een opvallend voertuig in het segment. De SEAT Leon biedt meer connectiviteit, waardoor het de eerste volledig verbonden auto van het merk is, maar daar houdt het niet op. Een reeks benzine (TSI), diesel (TDI), compressed natural gas (TGI), mild-hybrid (eTSI) en plug-in hybride (e-HYBRID) aandrijflijnopties geven bestuurders een voertuig dat past bij hun levensstijlbehoeften.

Voeg de integratie van de nieuwste beschikbare rijhulpsystemen toe en de SEAT Leon is een van de beste in zijn categorie. Versterkt door de vijf sterren die zijn behaald in de Euro NCAP-tests van 2020.

De AUTOBEST Award is een van de meest prestigieuze in Europa en loopt sinds de oprichting in 2001 achtereenvolgens. De 32 journalisten die deel uitmaken van het awarding panel hadden de mogelijkheid om het assortiment SEAT Leon aandrijflijnen – inclusief de plug-in hybride versie – te testen tijdens de finale, die begin november 2020 in Oostenrijk werd gevierd.

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Auto Traa nieuws. Wij bieden u een maandelijkse nieuwsbrief met al het actuele nieuws en de laatste acties.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.