Baleno


De Suzuki Baleno

Het gewicht van je auto bepaalt hoeveel wegenbelasting je betaalt. Daar is bij het ontwerpen van de Baleno goed over nagedacht. Met een totaal vernieuwd platform (Chassis) tot gevolg. De meeste uitvoeringen van de Baleno wegen hierdoor nog maar 840 kilogram, waardoor hij in de gunstige gewichtsklasse van 751 kilogram tot en met 850 kilogram valt. Hierdoor betaal je dus minder wegenbelasting. Daarnaast zorgt het lichte gewicht ervoor dat de Baleno heel zuinig is met brandstof. Suzuki staat bekend om betrouwbare auto’s. De Baleno is hier ook weer een goed voorbeeld van. Suzuki maakt gebruik van bewezen en beproefde technieken. Samen met het lichte gewicht, zorgt dit voor minder slijtage en daardoor zullen de onderhoudskosten minimaal zijn. Combineer je dit met de lage dagelijkse verbruikskosten dan is de Baleno wel een heel aantrekkelijke auto om in te rijden.

Comfortabel, ruim en stijlvol

Als je de compacte buitenkant ziet verwacht je niet dat de Baleno zo ruim van binnen is. Dat merk je meteen als je met het hele gezin onderweg bent. Alle ervaring die Suzuki in het verleden heeft opgedaan op het gebied van ruimte zit verwerkt in deze nieuwe Baleno. Je kunt er comfortabel met vijf volwassenen in zitten. Ook de passagiers op de achterbank zitten ruim. En heb je kleine kinderen in de auto? Dan kunnen kinderzitjes en maxi-cosi’s gemakkelijk op de achterbank worden geïnstalleerd. Doordat de Baleno zo compact is, parkeer je hem makkelijk in. Je hoeft zelfs hele kleine straatjes van de stad niet te vermijden. De ruime opzet van de zitplaatsen is overigens niet ten koste gegaan van de bagageruimte. Daar kan zelfs 355 liter in. Dat is in deze klasse de grootste bagageruimte die er is. Om je een beter beeld te geven van hoe groot dat eigenlijk is: een winkelwagen is 185 liter. Je kunt dus makkelijk al je weekboodschappen in één keer meenemen. Mocht je een keer extra veel ruimte nodig hebben om bijvoorbeeld een kast te vervoeren dan is dit ook geen probleem. Het dak is hoog en de banken kunnen vrijwel volledig plat. Nog meer praktische opbergvakken vind je rondom het dashboard zodat je ook al je lossespullen gemakkelijk kwijt kan.

Er is veel tijd en aandacht gestoken in het design van de Baleno. Ook van binnen. Neem bijvoorbeeld het dashboard. Dat is niet alleen overzichtelijk en praktisch, maar ook erg stijlvol. Naast het mooie design zijn alle uitvoeringen standaard voorzien van een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en stuurwiel, airconditioning en een bandenspanningsindicator. In de meest complete uitvoering van de Baleno vind je tussen de toerenteller en de snelheidsmeters ook het multi-informatie display. Hierop wordt de status van de auto weergegeven en krijg je inzicht in jouw rijstijl. In deze uitvoering zit ook het smartlink audio en navigatiesysteem. Dit is een 7” multimedia touchscreen waarop naast de uitgebreide audio en navigatie functies ook je smartphone gekoppeld kan worden. Er zijn drie verschillende uitvoeringen van de Baleno waar je voor kunt kiezen, Comfort, Exclusive en High Executive.

Veiligheid

De Baleno is uitgerust met SRS airbags voor de bestuurder en passagier, SRS zijairbags en SRS gordijnairbags voor een optimale bescherming van alle inzittenden. Naast het platform is ook de cabine goed beschermd in het geval van een aanrijding. Op de voor-, zij- en achterkant wordt de schok efficiënt geabsorbeerd en verspreid zodat de impact wordt verminderd.

Voor de Baleno is een nieuw lichtgewicht platform ontwikkeld die de rijeigenschappen verbetert. Zo zorgt het lichte gewicht voor efficiënt brandstofverbruik en kom je bij het remmen sneller tot stilstand. In het nieuwe platform is ook de stijfheid vergroot wat de veiligheid ten goede komt. De Baleno is in de High Executive uitvoering ook uitgerust met andere veiligheidstechnieken. Zoals Radar Brake Support en Adaptive Cruise Control. Dat is iets wat je niet snel vindt in deze klasse.

  • Adaptive Cruise Control – De Adaptive Cruise Control zorgt ervoor dat je constant dezelfde snelheid blijft rijden die je zelf hebt ingesteld. Je Suzuki past de snelheid automatisch aan zodra er iemand voor je rijdt. Je hoeft zelf dus niet te remmen. Gaat degene voor je harder rijden, slaat hij af of voegt hij uit naar een andere rijstrook dan wordt er automatisch gas bijgegeven. Tot de oorspronkelijk ingestelde snelheid weer is bereikt.
  • Radar Brake Support – Radar Brake Support (RBS) biedt extra veiligheid, waardoor jij zorgeloos achter het stuur kunt stappen. Boven snelheden van ongeveer 5 km/u detecteert het systeem voorliggers. Als er een kans op een aanrijding bestaat, waarschuwt het systeem de bestuurder om te remmen. Als de RBS denkt dat er kans is op een aanrijding, zal het systeem licht remmen. Zo word je door de RBS gewaarschuwd om zelf te remmen. Als er een voorligger wordt gedetecteerd en de kans op een aanrijding is erg groot, dan vergroot het systeem de remkracht tijdens de noodstop en helpt zo de aanrijding te voorkomen of de ernst ervan te beperken. Als er een voorligger wordt gedetecteerd en het systeem stelt vast dat er een grote kans is op een aanrijding, worden de remmen automatisch geactiveerd om de aanrijding te voorkomen of de ernst ervan te beperken.
Service

De Suzuki Baleno wordt standaard met een aantal Suzuki Services geleverd. Waaronder 3 jaar garantie en de gratis Suzuki Mobiliteit Service. Deze laatste service zorgt ervoor dat je geen andere pechhulpdienst meer nodig hebt. Het is belangrijk om je Baleno af en toe bij de Suzuki-dealer te laten checken. Zo kunnen we tijdig ingrijpen (mocht dat nodig zijn) en voorkom je onnodig hoge kosten. Om je Baleno in goede vorm te houden heeft de dealer alle kennis in huis want de Suzuki monteur kennen de auto natuurlijk als geen ander en ze werken altijd met originele onderdelen.

Stel jouw Baleno samen

Samenstellen

Bekijk ook de Suzuki Baleno occasions

Bekijk de occasions

 

Proefrit aanvragen

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  • Welke tijdstip / dagdeel heeft voor u de voorkeur om een proefrit te maken?
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.