Ignis


De Suzuki Ignis

De nieuwe Suzuki Ignis kenmerkt zich door strakke lijnen, onderscheidende outdoor-styling en opvallende ontwerpdetails uit het verleden. Door het karakteristieke design oogt de Ignis zelfverzekerd. Kies je eigen contrasterende kleuren en maak van jouw Ignis een persoonlijk design-icoon. De Ignis heeft alle voordelen van een crossover: de hoge instap, het stoere uiterlijk, opvallend ruim van binnen en de comfortabele wegligging. En hij heeft meer: voor een crossover is hij namelijk bijzonder compact en wendbaar. Bovendien is hij de lichtste in zijn klasse, wat weer gunstig is voor het brandstofverbruik. Tel daar het nieuwste op het gebied van veiligheid en techniek bij op en je bent verzekerd van een comfortabele en praktische reisgenoot. Veel ruimte van binnen. Dankzij de hoge zitpositie stap je makkelijk in en uit en heb je goed overzicht op de weg. De achterstoelen kun je in de Select- en Stijl-uitvoeringen over een lengte van maar liefst 16,5 centimeter verschuiven, waardoor je óf extra bagageruimte creëert óf nóg meer beenruimte voor de achterpassagiers.

Innovatief

De Ignis loopt voorop als het gaat om rijeigenschappen, zuinigheid, veiligheid en techniek. De compacte en lichtgewicht 1.2 DualJet-motor is zuinig maar krachtig. En de dubbele camera achter de voorruit (Stijl-uitvoeringen) kijkt en rijdt met je mee. Je kunt behalve voor de tweewielaangedreven versies ook kiezen voor vierwielaandrijving met het AllGrip Auto-systeem. Dit systeem kan de aandrijving op gladde wegen of onverhard terrein automatisch over alle vier de wielen verdelen. En wil je liever een comfortabele automaat of een slimme hybride? Kies‌  dan voor Auto Gear Shift of Smart Hybrid. Op de Select- en Stijl-uitvoeringen heb je het geavanceerde audiovisual 7″ Smartphone linkage touch display met DAB+- radio, AUX-input, USB-poort, SD card-slot en Bluetooth® tot je beschikking. De beelden van de achteruitrijcamera worden direct op de display weergegeven zodra je de achteruitversnelling  inschakelt. De Stijl-uitvoering voegt daar navigatie met een SD card aan toe en heeft twee aanvullende tweeters voor het beste geluid onderweg.

karakteristiek

De kracht van de Ignis komt aan de voorzijde tot uitdrukking door de sterke lijnen van de grille en de karakteristieke koplampen. De achterzijde is strak, breed en krachtig vormgegeven. Op de robuuste zijflanken zijn drie karakteristieke lijnen zichtbaar. Het lijken luchtgleuven, maar de lijnen zijn een knipoog naar het verleden. Dit retro-detail komt van eerdere Suzuki’s uit de jaren zeventig. De stoere lampen, de opvallende bumpers en de prominente spatbord- en dorpelverbreders (Select- en Stijl-uitvoeringen) maken het plaatje compleet. Door het hoge dak is er extra hoofdruimte.

Interieur

Strak, functioneel, ruim en persoonlijk. Zo kun je het interieur van de Ignis het best omschrijven. Doordat het ontwerp zo strak mogelijk is gehouden, voelt de Ignis extra ruim aan − zelfs een beetje futuristisch. Het interieur is hoogwaardig afgewerkt. Op de zijkant van de middenconsole komt hetzelfde designelement met de drie lijnen van het exterieur terug. Wat verder meteen opvalt in het interieur zijn de contrasterende kleuraccenten in Orange of Titanium (afhankelijk van de carrosseriekleur). De portiergrepen voorin en de middenconsole hebben een eigen, afwijkende kleur ten opzichte van de rest van het interieur. Diezelfde contrasterende kleur vind je heel subtiel terug in het stiksel van de bekleding. Het dashboard en de deurpanelen zijn in two-tone zwart/wit. Zo is elke Ignis zijn eigen kleurrijke persoonlijkheid. Het sportief ogende stuurwiel heeft handige bedieningstoetsen voor de audio. Bij de Stijl-uitvoeringen heeft het stuur lederen bekleding en kun je ook de cruise control vanaf het stuur bedienen. Comfortabele verwarming van de stoelen voorin is eveneens beschikbaar op de Select- en Stijl-uitvoeringen.

Veiligheid

Plotseling remmende auto’s voor je, een onverwachte wisseling van rijbaan of een glad wegdek? Diverse innovatieve technieken in de Ignis rijden en kijken met je mee en grijpen indien nodig in. Wel zo veilig!

  • Dual Camera Brake Support – dit geavanceerde camerasysteem achter de voorruit kijkt met je mee en remt de auto af als je te dicht op je voorligger zit en geeft je een seintje als je slingert of per ongeluk je rijbaan dreigt te verlaten (Stijl-uitvoeringen).
  • AllGrip Auto – dit systeem zorgt er automatisch voor dat je veilig en comfortabel blijft rijden op glad of onverhard wegdek (op AllGripversies). 6 airbags – twee airbags voorin, twee zijairbags en twee gordijnairbags voor en achter.
  • ESP® – houdt de auto ook in gevaarlijke situaties beheersbaar. De wielen remmen onafhankelijk van elkaar en op het juiste moment af en het gas wordt teruggenomen.
  • Noodremsignaal – moet je plotseling fors remmen, bijvoorbeeld omdat je op een file stuit, dan geeft je auto automatisch een alarmlichtsignaal af aan de auto’s achter je.
  • Total Effective Control Technology (TECT) – de carrosserie van kwalitatief hoogwaardig staal met hoge treksterkte beschermt alle inzittenden in de Ignis optimaal in geval van een onverhoopte aanrijding.
Service

De Suzuki Ignis wordt standaard met een aantal Suzuki Services geleverd. Waaronder 3 jaar garantie en de gratis Suzuki Mobiliteit Service. Deze laatste service zorgt ervoor dat je geen andere pechhulpdienst meer nodig hebt. Het is belangrijk om je Ignis af en toe bij de Suzuki-dealer te laten checken. Zo kunnen we tijdig ingrijpen (mocht dat nodig zijn) en voorkom je onnodig hoge kosten. Om je Ignis in goede vorm te houden heeft de dealer alle kennis in huis, want de Suzuki-technici kennen de auto natuurlijk als geen ander en ze werken altijd met originele onderdelen.

Stel jouw Ignis samen

Samenstellen

Bekijk ook de Suzuki Ignis occasions

Bekijk de occasions

 

Proefrit aanvragen

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  • Welke tijdstip / dagdeel heeft voor u de voorkeur om een proefrit te maken?
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.