Deel dit nieuwsbericht

Swift op podium

Podiumplaats voor Suzuki Swift in World Urban Car Awards 2018. Tweede opeenvolgende Suzuki in de finale.

Tijdens de New York International Auto Show is bekendgemaakt de Suzuki Swift tot de top-drie van de categorie World Urban Car 2018 behoort. De Swift is hiermee het tweede opeenvolgende Suzuki-model dat in de top-drie is beland; in 2017 was dit de Ignis. 

De World Car Awards is een jaarlijks terugkerend evenement. De categorie World Urban Car werd vorig jaar opgericht voor modellen die minder dan (ongeveer) vier meter lang zijn en focust zich hiermee op de compacte urban auto.

Stadse Swift 
De Swift past met zijn aansprekende design, stadse karakter, lichte gewicht, zuinige SHVS-hybride-aandrijving én uiteraard zijn betrouwbaarheid perfect tussen de finalisten. Suzuki is dan ook zeer trots op de nominatie. Sinds de introductie in 2004 verkocht Suzuki wereldwijd meer dan zes miljoen stuks van de Swift, die ondanks het type urban auto verrassend veel binnenruimte biedt.

Swift populair 
De Swift, die bekendstaat als hét icoon van Suzuki, is geliefd in maar liefst 158 landen en regio’s wereldwijd, waaronder Japan, Europa en India. Ook in Nederland is de Swift populair: sinds de lancering van de New Swift in 2005 is hij een vertrouwd gezicht in het Nederlandse straatbeeld, met name in de wat meer stadsgerichte leefomgevingen.

Terug naar nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Auto Traa nieuws. Wij bieden u een maandelijkse nieuwsbrief met al het actuele nieuws en de laatste acties.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.