Auto Traa Nijmegen

Over ons

Op zijn 15e begon eigenaar Maurice Traa bij SEAT-Nijmegen als autopoetser. Hij heeft daar jaren gewerkt en maakte promotie: magazijnbediende, receptie en later was hij verkoper. In ’89 werd het bedrijf overgenomen en stopte men jammer genoeg met SEAT. Hij werd daarop benaderd door SEAT-Druten en werd daar aangenomen.

De meeste klanten bleven hem trouw en volgden hem gewoon. Bij SEAT-Druten wisten ze niet wat hen overkwam. Hij verkocht in het eerste jaar bijna 100 auto’s! Ook importeur PON was enthousiast en vroeg daarop of hij niet voor zichzelf wilde beginnen. Een goeie vraag, maar hoe? Hij had immers geen financiele middelen. Zijn vader en hij schraapten al hun spaarcenten bij elkaar, maar dat was nog niet bepaald een vermogen. Voor de financiering van een nieuwbouwpand in Cuijk was kapitaal nodig. PON had vertrouwen in Maurice en stelde zich garant. Zo zijn zij gestart. Maurice werd daarmee op 21-jarige leeftijd de jongste officiele SEAT-dealer van Nederland. De geschiedenis herhaalde zich, de meeste van de klanten volgden hem weer naar Cuijk. Ze kochten hier hun nieuwe SEAT en kwamen hier voor onderhoud en reparatie. In het eerste jaar verkochten zij 400 auto’s. Stel je voor, in een kleine plaats als Cuijk! Al snel hadden ze tien man aan het werk en sleepten jaar op jaar SEAT-awards in de wacht. Golden-, platina- of diamond-dealer, zij zaten altijd in de top. Importeur PON was in zijn nopjes met vader en zoon.

Toen SEAT-Nijmegen stopte, vroeg importeur PON of de Traa’s het dealerschap in Nijmegen er niet bij wilden doen. Ze kochten in 1996 een stuk grond in Nijmegen. Mensen om hen heen waarschuwden: ‘Niet doen, veel te grote stap, houden wat je hebt’. Zijn vader aarzelde, maar Maurice was ambitieus en heeft toch doorgezet. Zijn motivatie was: ik kan wachten op een grote concurrent in Nijmegen of het beter zelf gaan doen.

In Nijmegen liep het meteen ook al storm. Ze moesten hun aandacht verdelen over Cuijk en Nijmegen en diverse monteurs vanuit Cuijk over laten komen naar Nijmegen. Maurice pendelde voortdurend op en neer, want hij is het type ondernemer dat graag zelf op de werkvloer aanwezig is. Op een gegeven moment dacht Maurice: dit werkt zo niet. Ze besloten daarom Cuijk te verkopen aan een universele handelaar zonder dealerschap. In 1999 barstten zij in Nijmegen uit hun voegen en hebben ze een etage op het pand gebouwd. Daarmee werd de showroom verdubbeld. In 2003 is er nog een stuk aangebouwd en zo hebben ze de receptie en werkplaats uit kunnen breiden. Zo hebben ze het maximale uit het pand weten te halen.

In november 2015 is Auto Traa ook officieel dealer van Suzuki geworden voor Nijmegen en omgeving. Vanaf 1 november 2020 zijn we officieel Suzuki Service Dealer geworden.

Nu bijna 34 jaar later, telt Auto Traa 20 medewerkers. De meesten zijn al langer dan 10 jaar in dienst. Maurice vertelt: ” We hebben nauwelijks personeelsverloop, een aantal mensen van het eerste uur werkt nog steeds bij ons. Niet alleen voor de klanten maar ook voor de medewerkers zijn wij echt een familiebedrijf met een hoog normen- en waardebesef en met respect voor het individu”. Maurice Traa heeft in Nijmegen en omgeving een goede reputatie en een groot klantennetwerk opgebouwd.

Wij zien u graag in onze showroom om kennis te maken met ons en de huismerken SEAT & Suzuki.

Maurice Traa

Team Auto Traa